top of page
virage

WATERDOORLATENDE & WATERPASSERENDE BESTRATING

Bij De Wolf-Herreman vind je alles om je tuin aan te leggen van oprit tot terras. Wil je daarbij maximaal inzetten op duurzaamheid en ecologie? Ontdek dan het uitgebreid gamma van waterdoorlatende en waterpasserende bestrating.

 

Het concept bestaat uit waterdoorlatende-en waterpasserende bestrating in combinatie met waterdoorlatende fundering. Het verwerkingsprincipe bestaat uit het volgende: 

  • Buffering van (hemel)water in doorlatende verharding en fundering

  • Infiltratie van (hemel)water in bodem, afhankelijk van doorlaatvermogen bodem

  • Vertraagde afvoer van hemelwater dat niet infiltreer

     

WATERDOORLATENDE KLINKERS VOOR MINDER WATEROVERLAST

Ecologische bestrating laat water insijpelen in de ondergrond. Bij waterdoorlatende klinkers infiltreert het water in de bodem door de poreuze klinker, bij waterpasserende klinkers gebeurd dat via de voegen. Zo vermijd je wateroverlast bij hevige regenbuien en verdroging van de bodem bij lange periodes van droogte. Daarnaast brengt deze ecologische bestrating meer groen in je oprit en tuinpaden, waardoor je geniet van een mooi en natuurlijk resultaat.

Oprit Waterdoorlatende bestrating

CREATIEF AAN DE SLAG MET DEZE WATERPASSERENDE KLINKER

Hydro Lineo is een waterdoorlatende klinker om mee te ontharden en te vergroenen. Zo heb je minder last van water op je oprit en paden. Door te variëren met de modellen leg je ook de meest uiteenlopende patronen: strak, grillig, aansluitend … Jij kiest je eigen lijnenspel.

DUURZAME VERHARDING, WEINIG ONDERHOUD

Grasbetontegels zijn ideaal voor de aanleg van parkings, opritten … Maar ze doen het ook goed in de moestuin. De open structuur zorgt voor een natuurlijk uitzicht. Daarnaast zijn deze tegels makkelijk te onderhouden.

Waterpasserende bestrating aanleggen
Eco sollutions

WATERPASSERENDE KLINKER MET UNIEKE VEIRKANTE VORM

Een waterpasserende klinker die regenwater in de bodem laat infiltreren. Zo staat er geen water op je oprit en verdroogt de bodem niet. Het grote verschil met andere waterpasserende klinkers? Het vierkante oppervlak. Dat geeft zijn unieke karakter.

Deze kan ook zorgen voor een organische overgang tussen verharding en waterdoorlatende verharding. 

KWALITEIT VERZEKERD DANKZIJ BENOR-CERTIFICATIE

BENOR-gekeurde stenen worden vlak geproduceerd. Zo zijn ze altijd even lang, breed en hoog. Dat zorgt voor een makkelijke plaatsing en een mooi resultaat.

Minder vervuiling en vergroening. Door de hoge dichtheid van BENOR-gekeurde stenen wordt water minimaal opgenomen. De stenen drogen dus sneller en zijn zo minder gevoelig voor vervuiling en vergroening.

Waterpasserende bestrating
bottom of page